Wij bieden een manier om weer op krachten te komen, zodat u volledig kunt herstellen.

Manuele therapie


Manuele therapie is een specialisatie in de kinesitherapie waarbij de beweeglijkheid van een gewricht, wervelzuil en/of lidmaat wordt bevorderd door mobilisaties en manipulaties, al dan niet gecombineerd met oefentheraptie.


Onder mobilisaties wordt verstaan het rekkingen van weefsels, uitgevoerd door de therapeut. Dit kan gaan van zachte stretching tot het doorgedreven buigen/strekken van een gewricht waar nodig in de behandeling.


Manipulaties, ook wel 'kraken' genoemd in de volksmond, worden uitgevoerd op geblokkeerde gewrichten, waaronder voornamelijk de wervelzuil.

Sportkinesitherapie


Al sinds 1992 ben ik verbonden aan diverse sportclubs. In 1994 vervolledigde ik dan ook de opleiding  sportkinesitherapie. Dit houdt in dat ik als therapeut een dieper inzicht heb in de sportieve prestaties van de patiënt en de mogelijke letsels die hieraan verbonden kunnen zijn. Samen met de sporter werk ik aan een revalidatie op maat die zorgt voor een spoedige en realistische sporthervatting.


Doorheen de jaren heb ik ervaring opgebouwd met sporters uit verscheidene disciplices, op alle niveaus. 

Kinesio easy-taping


Om vlotter te kunnen bewegen en minder pijn te ervaren, kan er bij de patiënt elastische tape aangebracht worden op de huid. Deze kinesiotape zorgt voor ontlasting en sturing van de onderliggende weefsels. Ook bij sporthervatting is kinesiotape zeer behulpzaam.TMJ-therapeut (kaakgewricht) 


Problemen van het kaakgewricht zijn veel voorkomend en kunnen erg lastig zijn. Daarom ben ik sinds 2018 geregistreerd Temporo-mandibulair therapeut.

Veel voorkomende klachten zijn onder andere: 

  • Klicks
  • Blokkages
  • Hoofdpijnen (spanning, migraine)
  • Bruxisme (tandenknarsen)
  • Relaties met cervicalgie (nekpijn)
  • Operaties in deze zone

Uw kaakchirurg, tandarts of huisarts kunnen u voor deze problemen naar mij doorverwijzen.

Dryneedle


Dry needling is een behandelmethode waarbij met acupunctuurnaalden in verdikkingen van een spier wordt geprikt. Deze spierverdikkingen worden triggerpoints genoemd en kunnen een spierontspanning teweeg brengen door het triggeren van een spierontlading (twitch)  via de naalden.

Meestal worden er per sessie meerdere punten aangeprikt omdat er via ketens meerdere spieren het klachtenpatroon bepalen.


Dryneedle wordt onder andere gebruikt tijdens de behandeling van myofasciale pijnsyndromen, stijfheid en spierpijn. De methode is pijnloos, maar een verhoogde gevoeligheid kan gedurende 1 tot 2 dagen na de behandeling ervaren worden.


Neem vrijblijvend contact op voor een eerste consultatie!